perjantai 4. joulukuuta 2015

Sähköautoilua

Yle uutisoi Pariisista, että ympäristöministeri (Ranskan) haluaa autoteollisuudelta edullisen sähköauton markkinoille:

http://yle.fi/uutiset/yle_pariisin_ilmastokokouksessa_ranskan_ymparistoministeri_haluaa_autoteollisuudelta_alle_6_600_euroa_maksavan_sahkoauton/8502511

Eihän siinä sinänsä mitään väärää ole, jos tavoitteena on paikallisesti vähentää Pariisin ilmaa.
Mutta taas toimituksen juttu on niin tarkoitushakuinen ja maailmaa syleilevä, että pahaa tekee. Jotenkin ihmeellisesti sähköautoista on median mielestä tullut täysin päästöttömiä. Ihan kuin se sähkö tosiaan tulisi siitä kuuluisasta töpselistä ihan itsestään. Raskassa tosin on paljon ydinvoimaa,joten siinä mielessä sähköautoilu vähentää myös hiilidioksidipäästöjä, mutta ei siitä kuitenkaan päästötöntä tule.
Myös olisi jotenkin voinut kyseenalaistaa tämän Valtion tuen sähköautoille. Jos tahtoa löytyy, niin kaikki on mahdollista, sanoo ministeri ??. Siis, että jos halutaan johonkin syytää verorahoja niin onhan se aina mahdollista. Tukihan tässä menee juuri autoteollisuudelle, jolle kunnia onnistuneesta lobbauksesta. Veronmaksajien rahaa saa siis käyttää suurteollisuuteen ihan huoletta, kun vain on jotenkin hyvä tarkoitus.
Näiden juttujen tarkoitushan on meille suomalaisille tolloille osoittaa, kuinka muualla ollaan viisaita ja tehdään "järkeviä" päästöksiä. Media meille näin luotettavasti tätä viestiä välittää. Näistä meidän Suomessakin tulisi ottaa oppia.
Ainoastaan jää epäselväksi, että uskooko toimittajat ihan itsekkin näihin satuihin, joissa vain tahtoa puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti